Rusia ameninta Ucraina cu "lovituri chirurgicale": Rabdarea noastra nu e fara sfarsit!

Autor: Alex Varzaru

Luni, 14 Iulie 2014, ora 17:48

5526 citiri

Foto: Ria Novosti

Moscova se gandeste la "replici constand din lovituri chirugicale" asupra teritoriului ucrainean, dupa ce luptele din apropierea granitei au provocat prima victima pe teritoriul rusesc.

"Rabdarea noastra nu e fara sfarsit. Asta nu inseamna ca va urma o actiune masiva, ci doar lovituri singulare asupra unor pozitii din partea ucraineana de unde stim ca se trage asupra teritoriului rusesc", a spus un oficial de la Kremlin ziarului Kommersant, citat de Ria Novosti.

Sursa citata ar fi spus ca "se cunoaste cu precizie de unde se trage". Duminica, un cetean rus a fost ucis cand un obuz a explodat in curtea unei case din Donetkul rusesc, un iras din regiunea Rostov, aflata in sudul Rusiei. Un alt proiectil a atins o casa, ranind doua femei.

Rusia ameninta dupa bombardamentul ucrainean: Urmeaza un raspuns dur

Ministerul rus de Externe a protestat duminica fata de incident, numindu-l "o provocare" care ar putea avea "consecinte ireversibile".

Dupa un armistitiu de zece zile ignorat de separatisti, luptele grele s-au reluat in estul Ucrainei. De o saptamana, ambele parti ale conflictului au suferit pierderi importante.

Fortele Kievului au reluat bombardarea cu artilerie grea a pozitiilor separatistilor, inclusiv zonele civile. Kievul a facut un pas important prin preluarea posturilor de trecere la granita cu Rusia, in incercarea de a incercui si dobori rebelii pro-rusi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)