Rusia acuza Bulgaria ca produce, fara licenta, mitraliere Kalasnikov

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 11:25

2460 citiri

Rusia acuza Bulgaria ca produce, sub obladuirea SUA, arme de tip Kalasnikov care urmeaza sa fie vandute in Irak si Afganistan.

Acuzatia a fost lansata miercuri de directorul pentru misiuni speciale in cadrul corporatiei de stat din Rusia Rosoboroneksport, Nikolai Demediuk, relateza Novinite.

Potrivit oficialului rus, nici o companie din afara Rusiei nu are licenta de productie a armelor Kalasnikov, deoarece aceasta a expirat dupa destramarea Pactului de la Varsovia.

Demediuc a subliniat faptul ca sapte sau opt tari din lume, printre care si Bulgaria, au fost implicate in productia ilegala de armament, dar a refuzat sa faca alte nominalizari.

Rosoboroneksport afirma ca arme de tip Kalasnikov sunt fabricate de uzina Arsenal din orasul bulgar Kazanluk, care produce AK-7, o varianta imbunatatita a binecunoscutei mitraliere.

Oficialii rusi sunt nemultumiti din cauza faptului ca productia de la Arsenal reduce pretul de vanzare a armamentului pe piata internationala, acestea fiind de cateva ori mai ieftine decat cele rusesti.

Ministerul bulgar al Economiei a respins printr-un comunicat acuzatiile, precizand ca uzina Arsenal are toate actele necesare pentru a functiona legal.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)