Romani dati disparuti dupa atentatul de la Nisa - Ciolos a vorbit cu Valls: Francezii fac tot ce pot

Duminica, 17 Iulie 2016, ora 08:27

2899 citiri

Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a discutat sambata seara telefonic cu omologul sau francez, Manuel Valls, despre familia de romani care a fost la Nisa pe 14 iulie si al caror copil este internat in spital, premierul francez dand asigurari ca autoritatile "fac tot ce le sta in putere pentru a clarifica situatia".

"Din pacate, actul terorist de la Nisa ne-a atins si pe noi. Aseara am avut o discutie telefonica cu premierul francez Manuel Valls, caruia i-am transmis condoleante pentru numeroasele victime ale atentatului. Totodata, am discutat despre familia de romani care a fost la Nisa in seara de 14 iulie si al caror copil ranit este internat intr-un spital din zona, intr-o situatie stabila.

Cercetarile pentru identificarea victimelor continua, dar date fiind conditiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autoritatile franceze inteleg dramatismul acestei situatii si fac tot ce le sta in putere pentru a clarifica situatia celor doi cetateni romani", a scris Ciolos, duminica dimineata, pe contul sau de Facebook.

O familie de romani a fost data disparuta dupa atentatul terorist ce a avut loc joi seara la Nisa. Ministerul roman de Externe a anuntat sambata seara ca a fost gasit copilul, insa sunt cautati in continuare parintii acestuia.

Minorul era internat intr-un spital din Nisa. Copilul a fost ranit in atentat, insa starea lui este stabila.

El a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din Romania.

In atacul care a avut loc la Nisa de Ziua Frantei au mai fost raniti doi romani din Buzau, sot si sotie.

Organul de propaganda al Statului Islamic a anuntat sambata ca gruparea terorista revendica atacul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)