Reuniune de urgenta a ONU, pe tema crizei din Ucraina

Autor: Elena Enache

Vineri, 22 August 2014, ora 20:27

2553 citiri

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, si cel ucrainean, Oleksandr Pavlicenko, sunt printre cei care sustin declaratii de presa cu ocazia unei reuniuni a Consiliului de Securitate al organizatiei, ce are ca tema criza din Ucraina.

Intalnirea are loc in contextul in care convoiul de ajutoare umanitare pe care Rusia a anuntat ca l-a trimis Ucrainei a trecut deja granita, relateaza BBC.

Convoiul umanitar rusesc a intrat in Ucraina fara aprobare: Amanarile sunt intolerabile

Consultarile urmeaza sa inceapa, la sediul ONU de la New York, la ora locala 15.00 (ora 22.00, ora Romaniei - n.red.). Pentagonul a transmis ca autoritatile din Statele Unite ale Americii sunt foarte ingrijorate cu privire la miscarea convoiului in Ucraina, cerand Moscovei sa il retraga imediat.

Razboi in Ucraina - Kievul acuza Rusia: Asta e invazie!

"Rusia trebuie sa-si scoata vehiculele si personalul de pe teritoriul Ucrainei imediat. Esecul in acest sens va avea ca rezultat costuri aditionale si izolare", a spus purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Convoiul umanitar rusesc care statea la granita cu Ucraina s-a pus in miscare dupa "amanari intolerabile" din partea autoritatilor ucrainene, a declarat Ministerul rus de Externe. Mai multe camioane au ajuns in Ucraina, in ceea ce autoritatile de la Kiev au numit o "invazie a Ucrainei".

Acordul dintre Rusia si Ucraina a fost incalcat, potrivit purtatorului de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, care a precizat ca zeci de camioane ale convoiului rusesc au intrat in tara fara aprobarea sau participarea Crucii Rosii.

De asemenea, presedintele ucrainean Petro Porosenko a descris miscarea drept "o incalcare flagranta a legii internationale".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)