Proteste masive la Moscova: Peste 100 de oameni au fost arestati, inclusiv liderul Opozitiei (Video)

Luni, 12 Iunie 2017, ora 16:49

4104 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Politia rusa a retinut, luni, cel putin 118 manifestanti in centrul Moscovei, unde mii de oameni protesteaza fata de coruptia din randul oficialilor.

Printre ei se numara si liderul opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, care a fost "arestat din nou", dupa ce fusese retinut si la sfarsitul lunii martie.

De asemenea, spray lacrimogen a fost folosit impotriva multimii, a spus un martor, precizand ca nu este clar cine l-a utilizat.

Liderul opozitiei ruse (foto) a fost retinut inainte sa plece de la domiciliu, unde se afla sub arest, pentru a participa la manifestatii neautorizate la Moscova, a anuntat sotia acestuia.

"Aleksei a fost arestat la intrarea in blocul nostru", a anuntat Iulia Navalnii intr-un mesaj postat pe Twitter. "Planurile noastre nu s-au schimbat", a adaugat aceasta.

Navalnii si-a indemnat sustinatorii sa participe la mitinguri impotriva coruptiei in intreaga Rusie.

Anterior i s-a acordat permisiunea sa organizeze un miting pe bulevardul Saharova, insa a schimbat locul cu o zi inainte de miting, pe strada Tverskaya, langa Kremlin.

Biroul procurorului general a avertizat ca aceasta schimbare este ilegala si ca Politia va fi nevoita sa ia "toate masurile necesare" pentru a evita tulburarile la adresa linistiii publice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (1)