Premierul Frantei anunta ca cei bogati sunt pregatiti sa plateasca impozit 75%

Autor: Brandusa Stefanescu

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 00:01

2532 citiri

Premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, a sprijinit introducerea unei taxe pe venit de 75 de procente celor cu venituri foarte ridicate, insistand pe faptul ca multi dintre acestia vor accepta bucurosi impozitul.

Declaratiile primului ministrul francez vin inainte de anuntarea bugetului pe 2013 despre care analistii considera ca va fi cel mai dur buget de austeritate din ultimii 30 de ani, buget care ar duce la economisirea a 30 miliarde de euro, informeaza Financial Times.

Ayrault a respins criticile la adresa procentului de 75 de procente, venite din partea mediului de afaceri. Presedintele companiei L'Oreal, Jean-Paul Agon, a declarat in presa ca va deveni "aproape imposibil" sa fie atrase talente de varf in actualul sistem fiscal din Franta.

Insa premiertul francez a declarat ca nu este impresionat "de cei care ameninta cu exilul" pentru a evita impozitarea. "Nu ma deranjeaza pentru ca a intalnit francezi care vor fi afectati de taxa. Si care imi spun ca se disociaza de ceea ce se spune in presa", si-a justificat premierul decizia.

"Acestia declara ca sunt pregatiti sa plateasca pentru ei considera ca trebuie sa faca un efort in favoarea interesului national, din cauza ca sunt patrioti". "Ii salut pe acesti oameni", a mai declarat acesta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)