Papa Francisc lauda tinerii: V-ati ridicat privirile din telefoane si v-ati suflecat manecile. Adultii au de invatat

Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 15:28

3181 citiri

Foto: captura video

Papa Francisc a declarat sambata ca adultii pot invata de la tineri in ce priveste protectia mediului inconjurator, in cadrul unei audiente cu elevii care au participat la o intalnire mondiala asupra ecologiei.

"Si noi adultii putem invata de la copiii care, in tot ceea ce priveste protectia naturii, se afla in avangarda", a spus Suveranul pontif in fata miilor de elevi si profesori prezenti in Aula Paul al VI-lea din Vatican.

Audienta a fost punctul final al intalnirii mondiale "Io posso", organizata de reteaua de scoli catolice FIDAE, la care au participat aproape 4.000 de tineri din intreaga lume pentru a dezbate enciclica asupra mediului inconjurator a papei, "Laudato Si".

Papa Francisc, mereu sensibil la tema mediului, i-a incurajat pe parinti si profesori sa sprijine angajamentul tinerilor fata de mediu.

"Dragi baieti si fete vad in voi o incredere curajoasa. Increderea si curajul unui proiect care sa amelioreze mai concret mediul inconjurator si social, care poate lasa o amprenta", a spus papa.

"V-ati ridicat privirile din ecranul telefoanelor si v-ati suflecat manecile pentru a va pune in slujba comunitatii. Si chiar v-ati oferit celularele pentru acest angajament", le-a spus papa tinerilor, aplaudandu-i pentru initiativa lor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu