Obama da 3 miliarde de dolari despagubiri indienilor americani

Autor: Irina Ursu

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 23:16

2265 citiri

Administratia lui Barack Obama vrea sa ofere suma de 3 miliarde de dolari pentru a inchide un lung proces cu triburile de nativi americani, ce acuza ca au fost privati de drepturile lor la o cota din concesiunile pentru petrol, gaze sau agricultura timp de un secol.

In cazul in care Congresul si Tribunalul vor semna aceasta intelegere va fi cea mai mare suma pe care indienii o obtin de la Guvernul american, informeaza The Telegraph.

Presedintele Obama arata ca o rezolvare a cazului, cunoscut ca fiind dosarul Cobell vs. Salazar, este un pas important in reconcilierea de decenii de animozitate intre triburile indiene si guvernul federal.

Acesta a declarat ca in timpul candidaturii sale mai mult indieni i-au spus ca acest dosar afecteaza relatiile dintre ei si americani.

Daca aceasta intelegere va fi semnata, fiecare membru al triburilor vor primi suma de 1.000 de dolari, iar mai tarziu o plata aditionala.

Multi membri ai triburilor vor primi bani pentru parcele ce sunt detinute uneori de 100 de membri ai unei familii, pentru a consolida pamantul tribului si a-l face mai usor de manageriat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (10)