O lucrare similara celor semnate Banksy, pe zidul unei foste inchisori din Anglia

Autor: Alina Toma

Marti, 02 Martie 2021, ora 02:00

2818 citiri

Lucrarea a aparut pe zidurile unei inchisori din Anglia

O lucrare similara celor semnate Banksy a aparut pe zidul unei inchisori din Anglia, atragand numerosi curiosi, anunta news.ro.

Desenul de pe Inchisoarea Reading reprezinta un prizonier - asemanator scriitorului Oscar Wilde, care a fost detinut aici - ce coboara pe perete cu ajutorul unor cearsafuri legate de o masina de scris.

Inchisoarea Reading a fost in ultimii ani subiectul unei campanii controversate - numerosi activisti au militat ca ea sa fie transformata in centru cultural, si nu sa fie vanduta pentru a fi transformata in cladire de locuinte. Artistul din Bristol nu a revendicat lucrarea inca, insa un expert a spus ca "pare sa fie un nou Banksy".

In aceasta inchisoare, Wilde a fost detinut intre 1895 si 1897. El a descris-o in poemul "Ballad of Reading Gaol", in care reflecta asupra brutalitatii sistemului penal victorian. Scriitorul a fost condamnat din cauza relatiei sale cu lordul Alfred Douglas.

Inchisoarea a fost abandonata in 2013 si scoasa la vanzare de guvern in 2019. Un acord de vanzare a monumentului de clasa a II-a unor dezvoltatori nu a fost finalizat, iar consiliul local spera sa reuseasca sa il transforme intr-un complex dedicat artei.

Intre starurile care au sustinut proiectul cultural s-au numarat actorii Kenneth Branagh, Natalie Dormer si Judi Dench.

Cred ca este un exemplu de arta stradala a lui Banksy

Vince John, de la 1loveart gallery din Bristol, care comercializeaza arta urbana, a spus: "Cred ca este un exemplu de arta stradala a lui Banksy la cel mai inalt nivel, atat cu umor, cat si patrunzator din punct de vedere politic. O lucrare minunata si un comentariu social stralucit".

Toby Davies, director artistic al Rabble Theatre din Reading, a spus ca, daca este un original, "este uimitor ca Banksy a recunoscut importanta culturala a inchisorii extraordinare din Reading".

"In mainile potrivite, aceasta inchisoare va face ca Reading sa evolueze intr-o destinatie istorica si culturala recunoscuta international, construita pe valorile acceptarii si diversitatii. Indraznesc sa spun: pare ca Banksy este de acord", a adaugat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu