Noul lider al Coreii de Nord, un "geniu intre genii"

Colaborator: Dumitru Constantinescu

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 14:35

4926 citiri

Foto: telegraph.co.uk

Aparatul de propaganda al tarii comuniste a inceput sa lucreze. Duminica este ziua noului lider al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, iar cadoul primit de el este un documentar in care este numit "un geniu intre genii".

Televiziunea de stat a Coreii de Nord a difuzat documentarul dedicat noului lider, prezentandu-i acestuia calitatile, scrie news.com.au. El poate fi vazut cum conduce un tanc si comanda trupele tarii.

Kim Jong-un este considerat de ceilalti un lider militar foarte bun, in imagini, soldatii sarind de bucurie cand el ii viziteaza. Acesta are acum la dispozitie 1,2 milioane de soldati, neavand, de fapt, experienta militara.

In documentar se precizeaza ca Kim Jong-Un a scris prima carte de strategie militara la varsta de 16 ani, dormind doar 3-4 ore pe noapte si lipsindu-se uneori chiar de hrana pentru a putea studia.

In mass media din aceasta tara au fost lansate campanii de idolatrizare a noului lider, la fel cum s-a intamplat si in cazul tatalui si bunicului sau. Nu se stie deocamdata daca ziua sa de nastere, 8 ianuarie, este considerata o sarbatoare nationala.

Coreea de Nord dispune de a patra armata ca marime din intreaga lume, banii tarii fiind directionati in principal spre sectorul apararii. Tocmai din aceasta cauza, mii de oameni au murit de foame.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (14)