Naufragiu in Marea Neagra: Unii marinari au murit, iar altii au disparut in ape

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 17:43

6360 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Cel putin doi marinari s-au inecat, miercuri, in urma unui naufragiun in Marea Neagra al unei nave cargou cu echipaj format din marinari rusi, ucraineni si georgieni, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

"Echipele de salvare au gasit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant a filialei ministerului in Crimeea, Elizaveta Mirosnitcenko, care a precizat ca operatiunea de salvare continua.

O alta persoana, de nationalitate ucraineana, a fost gasita in stare de hipotermie si a fost luata in grija de catre medici, a adaugat ministerul intr-un comunicat.

Ministerul nu a dat nicio informatie cu privire la soarta altor noua marinari ai echipajului care numara 12 membri in total.

Echipajul era format din noua ucraineni, doi rusi si un georgian, a precizat Comitetul de ancheta rus intr-un comunicat. Nationalitatea marinarilor decedati nu a fost precizata.

O ancheta a fost deschisa pentru a determina daca naufragiul a fost provocat de incalcarea normelor de siguranta.

Nava, care naviga sub pavilion panamez, transporta cereale. Ea parasise portul Azov din sudul Rusiei si se indrepta spre Turcia. S-a scufundat in Stramtoarea Kerci, ce separa Marea Azov si Marea Neagra, potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (2)