Mircea Geoana va fi adjunctul sefului NATO, cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala

Autor: Bogdana Boga

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 15:23

30120 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, il numeste pe Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al Aliantei.

Este cea mai inalta pozitie ocupata de un roman intr-o organizatie internationala.

Geoana va prelua acest post incepand cu mijlocul lunii octombrie, potrivit anuntului oficial publicat miercuri pe site-ul NATO.

"Sunt bucuros sa anunt numirea lui Mircea Geoana drept urmatorul secretar general adjunct. Este un sustinator ferm al legaturii transatlantice si va aduce in acest post o experienta indelungata in calitate de om de stat si diplomat. El va fi primul roman care detine aceasta functie importanta", a spus Jens Stoltenberg.

Foto: NATO

Reactia lui Mircea Geoana

Mircea Geoana si-a manifestat imediat mandria de a fi numit in aceasta inalta functie.

"Sunt mandru sa fiu desemnat de catre secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul secretar general adjunct.

Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni.

De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei.

Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea", scrie pe Facebook Mircea Geoana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (46)