Mesajul SUA pentru Ucraina, dupa alegeri

Autor: Anca Serghescu

Luni, 26 Mai 2014, ora 22:48

2676 citiri

Foto: Kyiv Post

Secretarul de stat american John Kerry a felicitat, luni, ucrainenii si Guvernul de la Kiev pentru alegerile istorice din 25 mai, spunand ca acestia si-au exprimat dorinta politica liber si si-au ales viitorul.

Dupa numararea voturilor, Kerry a declarat ca ucrainenii au transmis clar ca vor sa traiasca uniti, in democratie si pace, intr-o Ucraina ancorata in institutiile europene, se mentioneaza intr-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

SUA vor continua sa lucreze cu ucrainenii si noul presedinte la construirea victoriei si democratiei, a dat asigurari John Kerry.

"Le vom sprijini eforturile intr-o Ucraina mai unita, sigura, independenta si prospera", a transmis acesta, mentionand ca SUA respecta suveranitatea Ucrainei si integritatea sa teritoriala.

Mai mult, Kerry a reafirmat pozitia SUA de a condamna si respinge ocupatia Rusiei si tentativa de anexare a Crimeii, precum si de a milita pentru a gasi o rezolvare pasnica a conflictului.

Duminica au avut loc, in Ucraina, alegeri prezidentiale, luni fiind anuntat si castigatorul, in persoana miliardarului pro-occidental Petro Porosenko, care si-a adjudecat 54% din voturi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)