Kim Jong-il si-a facut fiul cel mic general - cel mai probabil el este si succesorul

Autor: Anca Serghescu

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 13:42

1741 citiri

Fiul cel mic al lui Kim Jong-il a fost facut general, conform agentiei de stat nord-coreene, si cel mai probabil el va prelua si fraiele statului de la tatal sau.

Kim Jong-un a fost ales ca delegat la intrunirea istorica a partidului de guvernamant, ce a avut loc luni la Pyongyang, relateaza Daily Telegraph. In interiorul partidului deja se face propaganda ca acesta sa fie desemnat succesorul tatalui sau, spun surse sud-correne, citate de cel mai mare ziar de la Seul, Chosun Ilbo.

Intrunirea care a avut loc luni este prima de amploare in 30 de ani. Publicatiile nord-coreene afirma ca importanta ei este una "istorica". La ultimul astfel de congres, in 1980, Kim Jong-il, pe atunci in varsta de 38 de ani, a fost oficial declarat succesor al tatalui sau, el preluand puterea in 1994, la moartea tatalui sau, Kim Il-sung.

Kim, care a fost scolit in Elvetia, nu a implinit inca 30 de ani. Se asteapta ca si unchiul sau, Jang Song-taek sa fie promovat, el fiind cel care il va consilia pe succesorul lui Kim Jong-il.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)