Inca un asasinat pe strada in inima unui mare oras european

Autor: Florin Necula

Vineri, 06 Martie 2015, ora 11:37

10785 citiri

Foto: BBC

Liderul opozitiei din Tadjikistan, Umarali Kuvatov, a fost asasinat in Istanbul, fiind impuscat mortal, joi seara.

Lider al "Grupului 24" si om de afaceri, Kuvatov a fost impuscat mortal in jurul orei 22.30, in cartierul Fatih, unde se afla cele mai cunoscute obiective si atractii turistice ale metropolei, relateaza Haber Kita.

Publicatia noteaza ca politicianul era acasa cu un oaspete, iar dupa un timp a iesit din casa, fiind impuscat pe strada, cu un singur glont in cap, de o persoana care a fugit de la fata locului.

Liderul tadjik era in exil in Turcia, omul de afaceri parasindu-si locuinta pentru a-si duce sotia si copiii bolnavi la spital, potrivit agentiei ruse Sputnik.

Potrivit publicatiei suedeze Vasterbottens Kuriren, Kuvatov era unul dintre cei mai aspri critici ai liderului de la Dusanbe, Emomali Rahmon.

Kuvatov a fost arestat de politia din Turcia in luna decembrie la cererea autoritatilor tadjike. Cu toate acestea, autoritatile turce au transmis ca nu exista niciun motiv pentru a-l extrada in Tadjikistan si l-au eliberat.

Nimeni nu a fost arestat deocamdata pentru moartea sa.

Liderul opozitiei din Tadjikistan avea 46 de ani, fiind nascut in capitala Dusanbe.

Liderul opozitiei ruse, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

Asasinarea lui Kuvatov vine la 6 zile dupa cea a lui Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, care a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)