Exista 15.000 de bombe atomice in lume. Care sunt tarile care le detin

Autor: Anca Serghescu

Marti, 22 August 2017, ora 15:34

19187 citiri

Foto: Arhiva Pixabay

In contextul tensiunilor din ultima vreme dintre Coreea de Nord si SUA - cu Phenianul care ameninta ca va ataca Guamul si cu Trump care promite ca va revarsa in schimb "foc si furie, asa cum lumea nu a vazut pana acum", cursa dezarmarii nucleare revine in actualitate mai mult ca oricand.

Iar testele tot mai dese si reusite ale Phenianului nu sunt singurul motiv de ingrijorare. In decembrie, presedintele rus, Vladimir Putin, a spus la o intalnire pe teme de aparare ca intarirea capacitatilor nucleare ar trebui sa fie un obiectiv-cheie pentru 2017. Nici Trump nu gandeste diferit.

"Tsar Bomba" este cea mai mare bomba testata de URSS, cu ani in urma. Daca aceasta ar fi fost lansata peste New York, se estimeaza ca ar fi ucis 7,6 milioane de oameni si ar fi ranit inca 4,2 milioane. Insa, din cauza radiatiilor (eventual purtate si de vant), ar avea de suferit inca multe alte milioane de oameni.

Atat arsenalele din Rusia, cat si din SUA sunt reglementate de mai multe tratate, care limiteaza numarul acestor arme si tipul lor. Insa daca vreo tara isi va mari capacitatea nucleara peste aceste limite, aceste tratate n-ar mai insemna nimic si ar duce lumea intr-un nou "razboi rece".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)