Ecuadorul dezminte ca Bashar al Assad a cerut azil

Autor: Madalina Mitan

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 08:45

1864 citiri

Foto: Arhiva

Ministrul ecuadorian de Externe, Ricardo Patino, a dezmintit, joi, ca tara sa ar fi primit o cerere de azil din partea presedintelui sirian Bashar al Assad, dupa intensificarea violentelor din Siria si avertismentele comunitatii internationale legate de o eventuala folosire a armelor chimice impotriva rebelilor.

"Dezmint cu fermitate. Niciun cetatean sirian nu a cerut azil in Ecuador, deci nici presedintele actual", a precizat Patino, in cadrul unui mesaj postat pe contul sau de Twitter, potrivit Le Figaro.

Guvernul ecuadorian s-a remarcat recent prin acordarea azilului politic fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, refugiat in ambasada Ecuadorului din Londra din luna iunie. Assange s-a declarat victima persecutiilor americane.

Bashar al-Assad a fugit la Moscova, survoland Romania?

Precizarea sefului diplomatiei din Ecuador survine dupa ce un purtator de cuvant al Departamentului de Stat de la Washington a afirmat ca al-Assad a cerut azil mai multor state latino-americane.

Facand aluzie la zvonurile legate de dorinta de a parasi Siria a liderului sirian, Mark Toner a afirmat ca "exista state din regiune care i-au propus familiei al-Assad sa-i acorde gazduire, daca acesta decide sa plece din Siria".

Potrivit presei internationale, emisari ai presedintelui sirian au ajuns in Cuba, Venezuela si Ecuador, state care au o pozitie critica fata de Washington si care ar putea sa-i acorde presedintelui sirian azil politic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu