Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendata pentru inca trei saptamani in Danemarca

Autor: Alina Toma

Joi, 25 Martie 2021, ora 19:51

1971 citiri

Vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendata/ Pixabay

Decizie surprinzatoare luata in Danemarca, la scurt timp dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a spus ca vaccinul AstraZeneca este sigur si eficient: a decis sa prelungeasca suspendarea imunizarii cu serul mentionat pentru inca trei saptamani.

La randul sau, Agentia Europeana a Medicamentului a transmis joi ca divizia sa de siguranta a produselor va convoca o sedinta a expertilor pe 29 martie, pentru a analiza in continuare cazurile de tromboze aparute la persoanele imunizate cu vaccinul AstraZeneca, transmite Reuters.

"Am decis astazi sa extindem suspendarea la trei saptamani", a declarat joi directorul Agentiei Nationale de Sanatate, Soren Brostrom, intr-o conferinta de presa, sustinand ca Danemarca "are nevoie de mai mult timp pentru a exclude in intregime o legatura intre putinele cazuri cunoscute de tromboze rare, dar grave si vaccinarea cu Astrazeneca", arata presa internationala.

Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca in data de 11 martie, dupa ce mai multe tari au luat aceasta decizie, ca urmare a aparitiei unor cazuri de tromboza la persoane imunizate cu acest ser.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu