Criza din Rusia a trecut. Incepe chinul unei recesiuni de durata

Vineri, 15 Mai 2015, ora 13:14

3957 citiri

Foto: Russia Today

Rusia da semne ca se tine mai bine pe picioare. Incurajati de o usoara revenire a pretului petrolului si de aprecierea rublei, finantistii din banca centrala au demarat un proces de reconstituire a rezervelor valutare.

In schimb, pentru populatie, noua etapa are o perspectiva ceva mai sumbra, pe masura ce economia rusa intra intr-o lunga perioada de recesiune, remarca Fortune.

Moment propice

Banca centrala a Rusiei a declarat depasita perioada crizei financiare declansata de prabusirea spectaculoasa a pietei de energie la mijlocul anului trecut. Cu toate acestea, revenirea la normal a economiei nu se intrevede in viitorul imediat.

Oficialii bancii centrale au anuntat, joi 14 mai, ca au reluat operatiunile de consolidare a rezervelor valutare, acesta fiind un prim semn ca panica starnita de prabusirea rublei in decembrie 2014 s-a risipit.

Pentru guvernatorul Elvira Nabiullina, acesta este un moment propice de a acoperi o parte din rezervele valutare ale bancii, diminuate... citeste mai departe despre "Criza din Rusia a trecut. Incepe chinul unei recesiuni de durata" pe Business24.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu