Coreea de Nord pregateste lansarea unei noi rachete, sugereaza imagini din satelit

Sambata, 09 Martie 2019, ora 13:15

3929 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Imagini din satelit ale unei instalatii din apropiere de Phenian sugereaza ca nord-coreenii se pregatesc de lansarea unei rachete sau a unui satelit, potrivit BBC.

Activitatea se vede in jurul unui sit cunoscut drept Sanumdong, unde Coreea de Nord a construit cele mai multe arme balistice si rachete.

Avertismentul vine dupa ce la inceputul saptamanii au aparut informatii ca principalul sit de unde Coreea de Nord lanseaza rachete la Sohae a fost reconstruit.

Lucrarile de dezmembrare a instalatiei de la Sohae au inceput anul trecut, dar au fost sistate in timp ce discutiile cu SUA au stagnat.

Vineri, presedintele american Donald Trump a spus ca ar fi foarte dezamagit daca Coreea de Nord ar relua testele nucleare.

"As fi surprins intr-un mod negativ daca ar face ceva ce ar fi in afara intelegerii. Dar vom vedea ce se va intampla. As fi foarte dezamagit daca as vedea teste", a declarat Trump in fata reporterilor la Casa Alba.

Analistii cred ca este mult mai probabil ca in aceasta faza Phenianul sa pregateasca lansarea unui satelit decat sa testeze o racheta.

Imaginile din satelit au fost publicate de postul american de radio NPR.

Corespondentul BBC de la Seul Laura Bicker a spus ca nord-coreenii ar putea pune la incercare Statele Unite dupa discutiile esuate de la Hanoi dintre Trump si Kim Jong-un, in speranta ca SUA sa ofere o negociere mai buna pentru a evita o lansare a rachetelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (5)