Condi Rice a cantat la pian pentru Regina Angliei

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 07:10

2572 citiri

Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, in vizita oficiala la Londra, a cantat la pian un mic concert la palatul Buckingham pentru regina Elisabeta, au declarat responsabili ai palatului.

Dna Rice, pianista desavarsita care a primit din copilarie o pregatire de nivel profesional, a cantat din Brahms, acompaniata de sotia ministrului britanic al afacerilor externe David Miliband, Louise, si de trei membri ai London Symphony Orchestra, potrivit acestor surse.

Responsabilul diplomatiei americane 'si-a exprimat dorinta de a interpreta la Buckingham Palace si regina i-a propus sa cante in sala de muzica', a declarat o purtatoare de cuvant a palatului, citata de AFP.

Suverana a asistat la o parte din concert si i-a oferit apoi drept cadou o inregistrare a concertului dnei Rice, care va parasi functia sa la 20 ianuarie 2009.

Dna Rice a cantat la pian de nenumarate ori cu mari nume ale muzicii clasice, ca violoncelistul chino-american Yo-Yo Ma. Prenumele ei original, Condoleezza, a fost creat de mama sa, profesoara de muzica, dupa expresia 'con dolcezza' ('cu blandete') folosita in muzica clasica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)