Cat de protejati se simt romanii de NATO in fata Rusiei - sondaj CSOP

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 18:00

3492 citiri

Foto: Arhiva

Calitatea de membru NATO confera Romaniei o protectie sporita fata de evenimentele din Ucraina, considera 54% din respondentii unui sondaj TNS CSOP realizat in perioada 21-27 martie.

Astfel, la intrebarea "In urma evenimentelor din Ucraina, in ce masura apreciati ca Romania este protejata in calitatea sa de membru NATO", 54% dintre cei intrebati au raspuns ca in mare masura, 16% au raspuns ca in mica masura, iar 22% nu au putut aprecia.

NATO, prieten sau dusman - cata incredere au romanii in Alianta - sondaj INSCOP

Potrivit aceluiasi sondaj, 46% dintre cei intervievati nu sunt deloc sau nu sunt foarte informati cu privire la situatia din Ucraina, 32% se considera informati, iar 20% bine sau foarte bine informati.

Intrebati cum vor afecta evenimentele din Ucraina relatiile Romaniei cu Rusia, 36% dintre respondenti, in special persoanele de peste 65 ani, cele din mediul urban si din Muntenia, au declarat ca acestea se vor inrautati, in timp ce 46% sunt de parere ca vor ramane la fel, iar 5% spun ca se vor imbunatati.

Romania vrea suplimentarea trupelor NATO in Romania si ambasador SUA

In ceea ce priveste relatiile cu Ucraina, doar 18% considera ca ele se vor inrautati, pe cand 56% considera ca vor ramane la fel, iar 13% ca se vor imbunatati.

In privinta relatiilor cu Republica Moldova, in contextul evolutiilor din Ucraina, 11% dintre cei intervievati spun ca se vor imbunatati, 57% ca raman neschimbate, iar 20% ca se imbunatatesc.

Sondajul a fost realizat in perioada 21-27 martie pe 1.102 respondenti in varsta de 15 ani si peste din Romania, avand o marja de eroare de 2.9%, cu o probabilitate de 95%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (14)