Biden le cere americanilor sa se uneasca si critica refuzul lui Trump de a-si recunoaste infrangerea

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 07:03

3412 citiri

Joe Biden il critica pe Donald trump

Presedintele ales, Joe Biden, a criticat luni in mod ferm refuzul presedintelui in exercitiu Donald Trump de a-si recunoaste infrangerea in alegerile prezidentiale din SUA, inclusiv prin procesele intentate pentru a contesta rezultatul scrutinului, informeaza AFP.

"Este o pozitie extrema pe care nu am mai vazut-o pana acum", a declarat Joe Biden in timpul unui discurs pronuntat in fieful sau Wilmington din statul Delaware.

"O pozitie care a refuzat sa respecte vointa poporului, sa respecte statul de drept si a refuzat sa onoreze Constitutia noastra", a adaugat el.

Joe Biden, a carui victorie la alegerile prezidentiale a fost aprobata luni de Colegiul Electoral american, s-a abtinut pana acum sa il atace atat de direct pe Donald Trump in aceasta privinta.

Colegiul Electoral a aprobat luni victoria lui Joe Biden in alegerile prezidentiale desfasurate pe 3 noiembrie. Presedintele SUA este ales prin vot universal indirect. In general, fiecare stat isi atribuie marii sai electori candidatului iesit pe primul loc in plan local. Desi s-a intamplat in trecut ca o parte foarte redusa din marii electori sa se abata de la aceasta regula, aceasta nu a schimbat niciodata rezultatul alegerilor.

Rezultatele certificate confirma avansul confortabil al lui Joe Biden, anuntat pe 7 noiembrie de mass-media. Candidatul democrat a obtinut votul a 306 mari electori fata de 232, cat a obtinut Donald Trump.

"Integritatea alegerilor noastre a fost pastrata. Acum este timpul sa intoarcem foaia. Pentru a ne strange impreuna", i-a indemnat pe americani viitorul presedinte al SUA, care va prelua oficial aceasta functie pe 20 ianuarie.

"Flacara democratiei a fost aprinsa cu mult timp in urma in aceasta tara. Si acum stim ca nimic, nici macar o pandemie sau un abuz de putere, nu poate stinge aceasta flacara".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (11)