Baconschi: Pregatim evacuarea romanilor din Siria

Miercuri, 31 August 2011, ora 12:45

721 citiri

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anuntat ca romanii din Siria ar putea fi evacuati, din cauza violentelor inregistrate intre manifestantii antiguvernamentali si fortele de represiune ale presedintelui Bashar al-Assad.

"Noi avem o comunitate masiva romaneasca in Siria, estimata pe la 15.000 de persoane, sigur, majoritatea sunt de fapt familii mixte. I-am cerut ambasadorului nostru la Damasc sa pregateasca impreuna cu sectia consulara a altor ambasade din statele membre UE un plan coordonat de evacuare eventuala", a declarat, la RFI, ministrul de Externe.

Seful diplomatiei romane a spus ca regreta situatia din Siria, unde sute de persoane si-au pierdut viata de la inceputul revoltelor.

"Regretam numarul enorm de vieti omenesti pierdute in aceste ciocniri intre fortele de Politie si protestatari. Autoritatile siriene s-au izolat si ar trebui sa actioneze cu mai multa responsabilitate, pentru ca reformele promise sa fie puse in practica. (...) Regimul sirian prezent isi joaca soarta pe aceste reforme. E o ciocnire intre vocea strazii, difuza si pe alocuri confuza si niste forte de represiune de o brutalitate absolut inacceptabila", a comentat Baconschi situatia din Siria.

Citeste mai mult despre Baconschi: Pregatim evacuarea romanilor din Siria pe RFI.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)