Avion prabusit in Mediterana: Cutia neagra confirma un incendiu la bord

Joi, 30 Iunie 2016, ora 07:42

6774 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Analiza uneia dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir, care s-a prabusit in luna mai in Marea Mediterana, a confirmat prezenta unui incendiu la bord, au anuntat anchetatorii egipteni.

"Datele inregistrate confirma alertele sistemului automatizat de comunicatii al aparatului (ACARS) in legatura cu fumul in toalete" si in fata cabinei, a declarat comisia de ancheta intr-un comunicat remis miercuri si citat de AFP.

"Parti din fata avionului arata semne de deteriorare din cauza temperaturii ridicate", a adaugat aceasta comisie.

Zborul MS804, de la Paris la Cairo, s-a prabusit pe 19 mai intre Creta si nordul Egiptului, dupa ce a disparut brusc de pe ecranele radarelor, din motive inca nedeterminate, cu 66 de persoane la bord.

Ipoteza unui atentat, avansata initial de Egipt, a pierdut teren in favoarea unui incident tehnic, in urma informatiilor despre declansarea alertelor semnaland prezenta fumului in avion.

Cele doua cutii negre ale Airbusului A320, care ar trebui sa ajute la stabilirea cauzelor catastrofei, au fost recuperate la mijlocul lunii iunie.

Cardurile lor de memorie erau indescifrabile si au fost expediate de Egipt in Franta pentru a fi acolo reparate. Dupa ce au fost facute lizibile, datele uneia dintre ele au fost trimise, marti, la Cairo pentru a fi "descifrate si studiate" la Ministerul Aviatiei Civile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu