Atac cu rachete la o baza din Irak care adaposteste soldati americani. Seful Pentagonului: "Vom face tot ce este necesar pentru a ne apara"

Autor: C.V.

Duminica, 07 Martie 2021, ora 23:13

3329 citiri

Lloyd Austin FOTO Wikipedia

SUA vor face "tot ceea ce este necesar pentru a se apara" dupa tirul cu rachete asupra unei baze care adaposteste soldati americani in Irak, a declarat seful Pentagonului, Lloy Austin, intr-un interviu difuzat duminica si citat de AFP.

Zece rachete au lovit miercuri baza aeriana de la Ain al-Assad, provocand moartea unui subcontractant civil american. SUA s-au abtinut pentru moment sa acuze direct una dintre factiunile armatei irakiene pro-Iran pentru acest atac, precedat de mai multe altele cu acelasi mod de operare in ultimele saptamani.

"Noi ii incurajam pe irakieni sa actioneze cat mai rapid posibil pentru a ancheta asupra incidentului si ei sunt pe cale sa o faca", a afirmat Austin pentru canalul ABC, precizand ca tara sa aduna inca informatii asupra autorilor.

"Dar puteti sa va asteptati ca noi sa-i tragem intotdeauna la raspundere pe cei vinovati pentru actiunile lor", a adaugat el. "Mesajul pentru cei care au comis un astfel de atac este sa se astepte ca noi vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apara".

"Vom lovi daca credem ca aceasta este ceea ce trebuie sa facem"

"Vom lovi daca credem ca aceasta este ceea ce trebuie sa facem intr-un moment si acolo unde alegem sa o facem", a spus el in continuare. "Ne rezervam dreptul de a ne proteja trupele", a subliniat seful Pentagonului.

Canalul de televiziune citat l-a intrebat pe ministrul american al apararii daca Iranul a fost informat ca represalii nu inseamna o escaladare.

"Cred ca Iranul este in intregime capabil sa evalueze lovitura si activitatile noastre si va trage propriile sale concluzii", a raspuns Austin.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (3)