Americanii vor sa utilizeze arme telepatice

Miercuri, 26 Martie 2008, ora 09:32

4312 citiri

Pentagonul a declasificat recent un raport care dezvaluie planurile armatei americane de a se dota cu arme "cu raza telepatica", scire "Gandul" de miercuri.

Raportul numit "Bioefectele unor arme non-letale" se refera la dispozitive ce ar putea utiliza microunde, laser si sunete. Potrivit informatiilor facute publice, dispozitivele respective ar cauza inamicului febra sau l-ar putea face sa auda "voci".

Cel mai aproape de realizare a fost proiectul unui pistol cu microunde, care sa "proiecteze" cuvinte direct in urechile oamenilor. Cu acesta se facusera inclusiv teste de laborator, asupra unor voluntari, pentru a ii determina sa auda cifrele de la 1 la 10. Ulterior, in 2004, Marina americana a finantat o cercetare pentru a studia cum acest fenomen (numit efectul "Frey") poate fi utilizat ca sa cauzeze o senzatie de disconfort auditiv pentru multimi.

Documentul mai pomeneste si de arme-surse de sunet suficient de puternice pentru a afecta echilibrul (al carui centru se afla in urechea interna) ori de o arma capabila sa produca "febra artificiala" - mai exact, microunde care supraincalzesc organismul uman.

Aceasta tehnologie este deja disponibila in prezent. Ea poate fi folosita pentru a imobiliza o persoana pentru "un interval de timp aproape oricat de lung, fara efecte colaterale". Aceste tehnologii pot fi utilizate, insa, pentru a tortura oameni. In urma cu zece ani, Parlamentul European a interzis tehnologiile ce pot prezenta pericol pentru creierul uman.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)