UPDATE: Alertă falsă cu bombă la sediul Președinției Republicii Moldova. Geniștii au înconjurat zona de pe principalul bulevard al Chișinăului

Autor: Alina Toma

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 13:22

1679 citiri

Toți angajații președinției au fost evacuați FOTO Google Maps

UPDATE: Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Purtătoarea de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, a spus că în jurul orei 10:20, la serviciul 112 a parvenit un apel telefonic. Un bărbat a spus că deține unele informații precum că o persoană confecționează acasă bombe și că presupune că acestea ar urma să fie plasate în incinta Președinției.

Polițiștii imediat au dispus acțiuni pentru a găsi persoana care a făcut apelul. În urma măsurilor întreprinse acesta a fost identificată. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani din Chișinău. Acesta stă la evidența medicului psihiatru. Anterior a mai făcut astfel de apeluri.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O alertă cu bombă a fost semnalată la sediul Președinției Republicii Moldova din Chișinău. Oamenii legii și geniștii sunt la fața locului și au încercuit zona.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către ofițerul de presă a Poliției Chișinău, Natalia Stati.

La sediul instituției prezidențiale se află o ambulanță, două echipaje de pompieri și trei echipaje de poliție, iar toți angajații au fost evacuați.

„La serviciul unic 112 a parvenit un apel telefonic unde un bărbat a comunicat că are unele informații precum că un alt bărbat confecționează acasă bombe si el presupune că ar urma să o plaseze în incinta Președinției. Politiștii imediat au dispus acțiuni de identificare a persoanei care a facut apelul, astfel în urma măsurilor întreprinse acesta a fost identificat. S-a stabilit că este vorba de un bărbat de 0 de ani, locuitor al Capitalei, care stă la evidența medicului psihiatru. Anterior a mai făcut astfel de apeluri. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat Stati pentru Realitatea.md.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu