Ahmadinejad: Israelul "nu are radacini" in Orientul Mijlociu si va fi eliminat

Autor: George Titus Albulescu

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 00:23

4854 citiri

Foto: Al Arabiya

Israelul "nu are radacini" in istoria Orientului Mijlociu si reprezinta o perturbare pentru Iran, a declarat presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad la New York. Iranul a existat de mii de ani, iar Israelul de doar 60 sau 70 de ani.

Pentru o anumita "faza istorica" Israelul este doar o ingrijorare pentru Iran si apoi "va fi eliminat", a adaugat Ahmadinejad, potrivit Reuters.

Israelul nu intra in ecuatie cu Iranul, a spus presedintele iranian in fata reporterilor de la New York, unde va participa la Adunarea Generala a ONU.

Ahmadinejad a declarat anterior ca tara sa nu ia in serios amenintarile israeliene, dar este pregatita sa se apere, scrie Al Arabiya News.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a lasat sa se inteleaga ca Israelul ar putea lovi instalatiile nucleare ale Iranului si a criticat pozitia presedintelui american, Barack Obama care considera ca sanctiunile economice si diplomatia trebuie sa beneficieze de mai mult timp pentru a opri Iranul sa obtina arme nucleare.

Iranul neaga faptul ca ar construi arme nucleare si spune ca activitatea sa atomica este una pasnica.

"Activitatea nucleara nu este o problema. Dar abordarea Statelor Unite asupra Iranului este importanta. Suntem pregatiti pentru dialog, pentru o rezolvare fundamentala a problemelor", dar in conditii care se bazeaza pe "corectitudine si respect reciproc", a spus Amir Ali Hajizadeh, general de brigada din cadrul Gardienilor Revolutiei Islamice, armata de elita a regimului de la Teheran.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (22)