A stat patru ani la inchisoare pentru un viol pe care nu l-a comis

Autor: Ionela Samoila

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 19:40

2794 citiri

Foto: Huffington Post

Un tanar din statul american Virginia si-a petrecut patru ani din viata in spatele gratiilor, desi nu comisese abuzul sexual de care fusese acuzat.

Johnathan Montgomery are 26 de ani si si-a petrecut ultimii patru ani intr-un penitenciar, dupa ce, in 2008, a fost acuzat ca ar fi molestat o fetita de 10 ani in anul 2000, pe vremea cand el avea 14 ani, scrie Huffington Post.

Tanarul a sustinut mereu ca nu a comis fapta de care este acuzat, iar in cele din urma nevinovatia sa a fost dovedita, iar guvernatorul statului Virginia, Bob McDonnell, i-a oferit scuze pentru nedreptatea care i s-a facut si a insistat ca acesta sa fie eliberat cat mai curand, astfel incat sa-si poata petrece Ziua Recunostintei acasa, impreuna cu tatal sau.

Presupusa victima a lui Montgomery este Elizabeth Paige Coast, in prezent functionara la politia din Hampton, Virginia, si-a retras acuzatiile pe care le facuse cu ani in urma, iar acum este acuzata pentru marturie falsa. Ea a fabricat intreaga poveste in anul 2007, pe vremea cand avea 17 ani si a fost prinsa de parinti ca se uita la productii pornografice. Ca sa-si justifice comportamentul, Coast a inventat povestea abuzului din copilarie, facandu-l responsabil de abuz pe vecinul bunicii ei, Johnathan Montgomery, cu care obisnuia sa se joace la acea varsta.

Johnathan Montgomery a spus ca intentioneaza sa scrie o carte despre calvarul din inchisoare. De asemenea, atunci cand a fost eliberat, acesta a declarat ca este bucuros ca isi va petrece Ziua Recunostintei alaturi de familie si ca planuieste sa mance curcan cu piure, deoarece in inchisoare a slabit in jur de 54 de kilograme.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)