Prima prezentatoare de știri creată de inteligența artificială: ”Să vă auzim părerile” VIDEO

Autor: Irina Chirtoc

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 16:19

2733 citiri

În viitor, Fedha ar putea prezenta jurnalele de știri online FOTO Twitter

Un post de televiziune din Kuweit a dezvăluit o prezentatoare virtuală de știri, generată cu ajutorul inteligenței artificiale.

În viitor, aceasta ar putea prezenta jurnalele de știri online, relatează The Guardian.

Sâmbătă, pe contul de Twitter al site-ului Kuweit News a apărut ”Fedha”, care purta o jachetă neagră și un tricou alb.

”Sunt Fedha, prima prezentatoare din Kuweit care lucrează cu inteligență artificială la Kuweit News. Ce fel de știri preferați? Să vă auzim părerile”, a spus ea în arabă.

Site-ul este afiliat cu Kuwait Times, fondat în 1961 ca primul cotidian în limba engleză din regiunea Golfului.

Abdullah Boftain, redactor-șef adjunct la ambele publicații, a declarat că a fost un test al potențialului AI de a oferi ”conținut nou și inovator”.

În viitor, Fedha ar putea adopta accentul kuweitian și să prezinte buletine de știri pe contul de Twitter al site-ului, care are 1,2 milioane de urmăritori, a spus el.

”Fedha este un nume popular, vechi din Kuweit, care se referă la argint. Ne imaginăm întotdeauna roboții ca fiind argintii și de culoare metalică, așa că le-am combinat”, a spus Boftain.

Videoclipul de 13 secunde a generat un val de reacții pe rețelele de socializare, inclusiv din partea jurnaliştilor, care se tem că locurilor lor de muncă sunt în pericol.

Ascensiunea rapidă a inteligenței artificiale la nivel global a ridicat promisiunea unor beneficii în domenii precum asistența medicală, dar și temeri legate de potențialul său de a răspândi dezinformări și de amenințarea la adresa locurilor de muncă și a integrității artistice.

În 2022, Kuweitul s-a clasat pe locul 158 din 180 de țări și teritorii în clasamentul Libertății Presei realizat de Reporteri fără frontiere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu