Incendiu masiv în apropiere de Moscova. Flăcările s-au extins pe o suprafață de 35.000 mp VIDEO

Autor: Alina Toma

Miercuri, 03 August 2022, ora 20:50

3751 citiri

Cel puțin o persoană a fost ucisă și 13 rănite FOTO Captură Twitter Joyce Karam

Cel puțin o persoană a fost ucisă și 13 rănite în urma unui incendiu uriaș izbucnit miercuri, 3 august la un depozit situat la nord-vest de Moscova. Flăcările au cuprins o suprafaţă de circa 35.000, conform Reuters.

Zeci de pompieri s-au luptat să stingă incendiul cu ajutorul elicopterelor și a 100 de tone de apă, în timp ce o coloană mare de fum întunecat se ridica de pe acoperișul depozitului.

Conform TASS, autorităţile ruseşti au fost alertate la ora 12:30, despre incendiu izbucnit la un depozit din satul Petrovskoye, raionul Istra. 96 de pompieri şi 30 de echipamente, inclusiv două elicoptere Ka-32, au intervenit pentru stingerea incendiului. La faţa locului au sosit şi mai multe ambulanţe.

RIA a relatat că serviciile de urgență iau în considerare incendierea intenționată ca fiind cea mai probabilă cauză a incendiului de la depozitul din apropierea așezării Istra.

Ozon a declarat că toți angajații au fost evacuați în siguranță din depozit și că niciunul nu a fost rănit.

Ministerul pentru Situații de Urgență a declarat că incendiul s-a extins la o suprafață de 35.000 de metri pătrați. O stație de pompare a incendiilor, un elicopter Mi-8, două elicoptere Ka-32, 150 de pompieri și alte 40 de echipamente au fost trimise la fața locului.

Ozon a precizat că a retras bunurile din depozit de pe piața sa online.

„Clienții vor fi rambursați pentru comenzile pierdute”, a precizat Ozon într-un comunicat. „Vânzătorii vor primi compensații pentru bunurile deteriorate sau pierdute”.

Ozon, listată la Nasdaq, este unul dintre cei mai mari jucători de comerț electronic din Rusia. Nu a fost imediat clar ce valoare sau număr de bunuri au fost afectate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu