Rușii vor fi pur și simplu nimiciți: Harta care arăta până unde va putea lovi armata ucraineană cu rachetele balistice ATACMS

Autor: Alina Toma

Duminica, 24 Septembrie 2023, ora 15:27

10965 citiri

Rachetele ATACMSvor lovi la aproximativ 140 km FOTO Twitter

Furnizarea de rachete balistice americane ATACMS cu rază lungă de acțiune din SUA către Ucraina stârnește comentarii aprinse atât în presă cât și în mediile diplomatice.

Experții și analiștii militari au cartografiat zona de luptă unde vor ajunge rachetele ATACMS ca fiind de aproximativ 140 km.

O analiză generală sugerează că nimic bun nu este mai rău pentru armata rusă în viitorul apropiat. Forțele armate ucrainene vor primi un instrument puternic capabil să lovească infrastructura militară a armatei ruse până în adâncimea enormă a frontului.

Acum, în zona vizată se află nu numai întregul sud al regiunilor Zaporojie, Donețk și Herson, ci și nord-vestul Crimeei ocupate. Mai mult, armata ucraineană va primi rachete cluster ATACMS, ceea ce le va permite să acopere zone uriașe, o zonă de distrugere de până la un kilometru pătrat.

Astfel, trupele ruse și vehiculele blindate vor fi distruse pe toată adâncimea Frontului de Sud. Aerodromurile militare rusești cu avioane și elicoptere se încadrează într-o zonă de distrugere de 140 km, ceea ce înseamnă că Moscova va trebui să-și mute infrastructura militară și mai departe de front.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Anchetă în Ucraina cu privire la achiziţia de arme pentru armată. Sunt vizate mai multe contracte, unele de până la 100 de milioane de euro
Putin va declara Marea Azov mare internă a Rusiei. Proiect de lege în Duma de Stat: ”Principiile dreptului internaţional vor înceta să se aplice”
Doctoriță din România, omorâtă în Franța. Motivul pentru care ar fi fost ucisă la două ore după ce s-a cazat
Situațiile în care depășirea pe linia continuă este permisă. Prevederea obscură din Codul Rutier

Sursa: Ziare.com

#harta, #lovituri, #atacms, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina

Vezi comentariile (39)