Topul celor mai valoroase branduri din lume - Apple a fost detronat

Autor: Diana Toea

Joi, 22 Mai 2014, ora 08:01

3706 citiri

Foto: AP

Google a reusit sa il detroneze anul acesta pe gigantul american Apple, in clasamentul celor mai valoroase marci din lume, realizat de firma de cercetare Millward Brown.

Valoarea de brand a Google a crescut intr-un singur an cu 40%, ajungand la suma de aproape 159 miliarde de dolari, arata Millward Brown in Top BrandZ 2014, potrivit Courier Mail.

"Google a inovat extrem de mult anul acesta cu Google Glass, investitii in inteligenta artificiala si o serie de parteneriate", a declarat directorul Millward Brown France, Benoit Tranzer.

In schimb, compania Apple, care a fost fruntasa acestui clasament trei ani la rand, a scazut anul acesta pe locul doi, dupa ce valoarea de brand i-a scazut cu 20%, ajungand la circa 148 miliarde de dolari.

Coca-Cola, detronata din fruntea topului celor mai valoroase marci din lume - Cine i-a luat locul

Printre primele zece pozitii din totalul de 100 al clasamentului se regasesc, in general, firme americane. IBM se situeaza pe a treia pozitie cu 107 miliarde de dolari, inregistrand o scadere de 4%, urmata de Microsoft cu 20 de miliarde de dolari si o crestere de 29%.

Pe a cincia pozitie se regaseste McDonalds cu 85 de miliarde de dolari, urmat de Coca Cola, care are o valoare de brand de 80 de miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu