Premiera: Expozitie cu tablouri pictate de George W. Bush

Autor: Diana Toea

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 16:29

1792 citiri

Foto: salon.com

Peste 20 de tablouri pictate de fostul lider american George W. Bush vor fi expuse, in premiera, la inceputul lunii aprilie, in cadrul expozitiei Arta Conducerii: Diplomatia Personala a unui Presedinte din Statele Unite.

"Peste 20 de portrete pictate de presedintele Bush, care nu au mai fost expuse niciodata", vor ajunge la expozitie, a anuntat Centrul Prezidential George W. Bush, relateaza Time.

Printre acestea se numara picturi cu pisici si caini, dar si un portret al celebrului comedian Jay Leno. Criticii de arta sustin ca tablourile celui de-al 43-lea presedinte american sunt simple, dar neobisnuite, in timp ce specialistul Jerry Saltz de la New York Magazine a scris ca "imaginile evoca o liniste (desi nu si patrunderea, calitarea sau geniul) unor naturi statice de Chardin (pictorul francez Jean Simeon Chardin - n.red.) ".

George W. Bush i-a povestit, anul trecut, lui Jay Leno ca i-a spus profesorului sau de pictura: "Exista un Rembrant prins in acest trup...treaba ta este sa il gasesti".

Fostul presedinte american a marturisit ca a fost inspirat sa se apuce de pictat dupa ce a citit un eseu de Winston Churchill, care gasea consolare in descrierea peisajelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu