Sarkozy si Hollande se incaiera pe legea casatoriilor homosexuale

Autor: Ana Ilie

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 14:56

2030 citiri

Foto: Left Foot Forward

Presedintele francez Francois Hollande a insistat, duminica, asupra faptului ca o lege a casatoriilor intre persoane de acelasi sex devine tot mai acceptabila. Remarca vine dupa ce predecesorul sau, Nicolas Sarkozy, a solicitat renuntarea la controversata lege.

Sarkozy si-a inceput deja ofensiva pentru revenirea in varful politicii franceze si sambata a facut cele mai rasunatoare declaratii de pana acum, intr-o dezbatere intre candidatii care se lupta pentru a conduce partidul de centru-dreapta UMP inainte de alegerile prezidentiale din 2017, scrie The Local.

Legea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, care a intrat in vigoare in mai 2013 si legalizeaza si adoptia pentru cuplurile homosexuale, "ar trebui rescrisa de jos pana sus", a spus Sarkozy.

Cuvintele sale au fost intampinate cu huiduieli si strigate de "Anularea! Anularea!", asa ca fostul presedinte a continuat: "Daca preferati sa spun sa se anuleze legea... e vorba de acelasi lucru".

Apoi a adaugat: "Nu exista niciun rost sa ne opunem la legea mamelor surogat daca nu ne opunem legii Taubira" - referire la legea casatoriilor homosexuale, sustinuta puternic de ministrul Justitiei, Christine Taubira.

Hollande, aflat in Brisbane pentru summitul G20, a refuzat sa comenteze "asupra campaniei interne a unui partid politic", insa a precizat ca legea casatoriilor homosexuale, una din reformele centrale ale presedintiei sale, este "aplicata fara frictiuni, inclusiv de catre primari care ar putea avea dubii sau intrebari".

"Cu fiecare zi e mai bine inteleasa" a continuat acesta. Legea casatoriilor homosexuale a provocat proteste masive si o dezbatere ampla in tara catolica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu