Atac dur al lui Sarkozy la adresa lui Hollande: Este o povara pentru Franta

Duminica, 17 Mai 2015, ora 09:58

2735 citiri

Foto: hepta.ro

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, seful principalului partid de opozitie, l-a criticat dur sambata pe presedintele tarii, Francois Hollande, pe care l-a numit "o povara pentru Franta".

In timpul unui miting care a reunit circa 2.000 de oameni la Saint-Georges-d'Orques, in sudul Frantei, presedintele partidului de dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) a ironizat esecurile liderului socialist, pe care l-a poreclit "Cu mine, eu", informeaza AFP.

Este o aluzie a lui Sarkozy la o declaratie celebra facuta de Hollande in timpul unei dezbateri televizate in care cei doi s-au aflat fata in fata inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2012. Hollande enumerase cu acel prilej ceea ce promitea sa faca daca va fi ales, incepand fiecare fraza cu urmatoarele cuvinte: "Cu mine presedinte al republicii, eu...".

"Situatia este foarte ingrijoratoare. Stiam ca alaturi de 'Cu mine, eu' nu va fi din cale afara. Ne-a depasit toate asteptarile. In 2015, a capatat experienta: nu ne mai promite o reducere a somajului pentru acest an, ci pentru anul urmator", a spus Sarkozy.

"Acuz guvernul socialist ca este direct raspunzator de cresterea incredibila a numarului de someri. E un lucru pe care 'Cu mine, eu' nu l-a priceput: este direct raspunzator de somaj, la fel si de cresterea taxelor. In 2017, vom avea o povara pentru Franta care va apartine trecutului", a spus fostul sef al statului francez, care intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale din 2017.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu