”Putin nu a crezut în acest lucru”. Un fost președinte al Franței descrie cum a început războiului din Ucraina

Autor: Alina Toma

Sambata, 25 Martie 2023, ora 16:53

7256 citiri

Fostul președinte francez Francois Hollande FOTO Twitter

Fostul președinte francez, între anii 2012-2017, Francois Hollande a făcut o declarație despre Vladimir Putin, care în ajunul invaziei Ucrainei nu credea că răspunsul Occidentului va fi atât de puternic. El a povestit acest lucru într-un nou interviu acordat ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Franța, împreună cu Germania, au încercat rapid să împiedice începerea războiului, dar pe 24 februarie 2022 a devenit clar că nimic nu a funcționat.

Unul dintre motive este legat de faptul Vladimir Putin nu credea într-un răspuns puternic din partea Occidentului, inclusiv în presiunea sancțiunilor. Șeful Kremlinului era convins că diferendele din cadrul Uniunii Europene vor reduce la o „reacție blândă”. În special, acest lucru s-a datorat lipsei unui răspuns adecvat din partea Occidentului în 2014, când Rusia a ocupat peninsula Crimeea.

"Pentru a preveni războiul, este necesar să se stabilească un echilibru de putere. Este necesar să se înțeleagă clar că în cazul unei invazii, va exista o reacție corespunzătoare foarte puternică. Putin nu a crezut în acest lucru", a spus François Hollande în un interviu.

Francois Hollande a mai remarcat că Germania spera să țină sub control agresiunea rusă din cauza faptului că „de obicei furnizorul se comportă corect, altfel pierde clientul”, referindu-se la exporturile energetice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)