Un maghiar, cel mai bun arbitru de fotbal al lumii

Colaborator: Aurel Draghici

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 19:32

4081 citiri

Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului (IFFHS) l-a desemnat pe ungurul Viktor Kassai arbitrul numarul 1 al anului 2011, in urma unui sondaj la care au fost intervievati specialisti pe domeniu din 80 de tari.

Top 10 mondial arbitrii de fotbal arata astfel:

1. Viktor Kassai (Ungaria)

2. Howard Melton Webb (Marea Britanie)

3. Ravshan Irmatov (Uzbeskistan)

4. Wolfgang Stark (Germania)

5. Frank De Bleeckere (Belgia)

6. Massimo Busacca

- Carlos Carbello Valesco (Spania)

8. Nicolo Rizzoli (Italia)

9. Jorge Luis Larrionda (Uruguay)

10.Salvio Spinola Fagudens Filho (Brazilia)

Kassai, in varsta de 36 de ani, a avut un 2011 de varf, cu delegari de grad zero, atat in principala competitie inter-cluburi europeana, cat si la jocuri importante din preliminariile Euro 2012.

I s-a dat pe mana finala de Champions League dintre FC Barcelona si Manchester United (adjudecata de echipa lui Messi cu scorul de 3-1), devenind si cel mai tanar arbitru din istorie care a condus un joc de asemenea nivel.

Tot anul trecut, a mai condus Anglia - Bulgaria, Belarus - Bosnia Hertegovina si Estonia - Irlanda, toate contand pentru calificarile la Europenele din 2012.

Nici un roman nu a fost luat in calcul pentru primii 20 ai lumii in 2011, dovada ca la apropiatul turneu final al CE din Polonia - Ukraina vom absenta nu doar cu echipa nationala, dar si la capitolul arbitri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)