S-a decis cine a fost cel mai bun fotbalist al anului 2019 in America Latina

Miercuri, 01 Ianuarie 2020, ora 12:15

3362 citiri

Foto: sempreinter.com

Gabriel Barbosa "Gabigol", atacantul echipei braziliene Flamengo, a fost ales cel mai bun jucator al anului 2019 in America Latina in urma unei anchete a cotidianului uruguayan El Pais, la care au participat 372 de ziaristi, scrie France Football.

Gabigol a marcat 43 de goluri in 2019, doua dintre acestea in finala Copei Libertadores (2-1 impotriva lui River Plate). Atacantul brazilian, de 23 de ani, imprumutat de la Inter Milano, a castigat cu Flamengo si campionatul tarii sale, dar a esuat in finala Mondialului cluburilor (0-1 cu Liverpool, dupa prelungiri).

Gabigol, care a adunat 45% din voturi, a fost urmat la mare distanta de alti doi jucatori ai lui Flamengo, Bruno Henrique (22%) si Giorgian De Arrascaeta (11%).

Desi a izbutit dubla campionat - Copa Libertadores, tehnicianul lui Flamengo, portughezul Jorge Jesus, a incheiat pe locul 2 in ancheta pentru cel mai bun antrenor. Cu 36% din voturi, el a fost devansat de omologul sau de la River Plate, Marcelo Gallardo (58%). Gallardo a obtinut aceasta distinctie si in anul 2018.

Miguel Angel Ramirez, antrenorul lui Independiente del Valle (Ecuador), cu care a castigat Copa Sudamericana (echivalentul Europa League), a terminat pe locul trei, cu 1,5% din voturi, el avand un vot mai mult decat selectionerul Braziliei, Tite.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu