Prima reactie a premierului britanic Boris Johnson despre scandalul de la meciul Anglia - Romania

Autor: Teodor Serban

Marti, 08 Iunie 2021, ora 11:00

6184 citiri

Boris Johnson. Foto: Facebook / Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut fanilor selectionatei de fotbal Angliei sa-si sustina favoritii in timpul EURO 2020, fara a condamna insa huiduielile indreptate impotriva jucatorilor care au ingenunchiat inaintea meciurilor de pregatire pentru competitia care va debuta vineri, informeaza AFP.

O parte a publicului i-a huiduit pe fotbalistii care au pus un genunchi pe pamant, intr-un gest care simbolizeaza lupta impotriva rasismului, inaintea partidelor amicale castigate de Anglia impotriva Austriei si Romaniei, saptamana trecuta.

"Prim-ministrul sustine echipa de fotbal a Angliei si ii ureaza succes, dorind ca intreaga tara sa o sustina in acest efort pe parcursul turneului", a declarat luni un purtator de cuvant al lui Boris Johnson.

De ce a refuzat Ionut Nedelcearu sa ingenuncheze si sa sustina miscarea "Black Lives Matter" in meciul cu Anglia

Dupa ce a indemnat fanii sa fie "respectuosi", acesta a adaugat ca, in ceea ce priveste ingenuncherea, premierul se focalizeaza "mai mult asupra actiunilor decat a gesturilor".

Selectionerul englez Gareth Southgate, a declarat ca echipa sa este "mai hotarata ca niciodata" sa continue se ingenuncheze in timpul EURO 2020, pentru a promova lupta impotriva nedreptatii rasiale.

"Credem ca este ceea ce trebuie facut, asa ca vom continua sa o facem", a declarat atacantul Marcus Rashford, care a purtat in premiera banderola de capitan al selectionatei Angliei la meciul cu Romania (1-0), disputat duminica seara.

La randul sau, deputatul conservator Lee Anderson a spus ca nu va urmari meciurile Angliei in timpul turneului, din cauza acestei luari de pozitie, in timp ce colegul sau Brendan Clarke-Smith a afirmat ca fanii, care doresc sa vada un meci, s-au "saturat sa li se faca morala".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (7)