Romania inca are probleme cu fraudarea fondurilor europene

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 15:25

1691 citiri

Foto: ArhivaFoto.ro

Comisarul european pentru impozitare, uniune vamala, audit si antifrauda sustine ca Romania are in continuare probleme cu fraudarea fondurilor europene. In prezent, autoritatile europene investigheaza cateva cazuri noi in tara noastra.

"Fraudele continua sa fie o problema pentru tara dumneavoastra, iar unul dintre obiectivele vizitei mele in Romania este de a discuta cu autoritatile pentru a gasi solutia pentru a imbunatati aceasta situatie", a declarat Algirdas Semeta intr-un interviu pentru Capital.

El a precizat ca regulile europene sunt clare cand vine vorba de fonduri fraudate. Astfel, pana cand sumele nu sunt recuperate, persoana vinovata nu mai poate beneficia de un alt grant.

Comisarul european a adaugat ca cele mai sensibile sectoare sunt fondurile pentru agricultura sau cele de coeziune, iar cei care fraudeaza cauta permanent noi "portite" pentru a insela sistemul.

De asemenea, Algirdas Semeta a precizat ca intentioneaza sa modifice strategia antifrauda a Comisiei Europene, pentru a intari masurile de prevenire a fraudelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)