Ministrul Transporturilor si Ministerul Fondurilor Europene neaga blocarea proiectului Sibiu-Pitesti, anuntata de Razvan Cuc

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 19:10

12382 citiri

Foto: site Guvern (Arhiva)

Ministerul Transporturilor si Ministerul Fondurilor Europene neaga afirmatia facuta de fostul ministru Razvan Cuc potrivit careia proiectul autostrazii Sibiu - Pitesti a fost blocat si nu ar mai beneficia de finantare din partea UE.

"Cei care fac afirmatii ar trebui sa stie ca proiectul SIBIU - PITESTI nu este blocat!", a scris ministrul Transporturilor, Lucian Bode (foto), sambata pe Facebook.

"Comisia Europeana a solicitat Romaniei, in data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificari privind impactul autostrazii SIBIU-PITESTI asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeana nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observatii.

Potrivit regulamentelor europene, CE are la dispozitie 3 luni pentru adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii. In cazul in care se solicita informatii suplimentare, se suspenda curgerea acestui termen de 3 luni pana la primirea raspunsului din partea Romaniei.

Ce uita cei care arunca petarde in spatiul public este ca acordul de mediu, parte a acestui proiect, a fost publicat si transmis catre Bruxelles de Guvernul care era atunci la Palatul Victoria, in speta guvernul PSD. Mai exact, de colegii de partid ai domnului Cuc, ministrii Sova si Plumb. Lor ar trebui sa le adreseze intrebari cu privire la ceea ce au transmis la Bruxelles!", a adaugat Lucian Bode.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (2)