Diana Sosoaca a cerut oprirea starii de alerta: "Dar cum sa mai faceti achizitii fara licitatii?". Ce a spus despre majorarea alocatiilor

Autor: Laurentiu Sirbu

Luni, 01 Martie 2021, ora 19:58

3994 citiri

Senatoarea a spus ca nu voteaza bugetul PNL-USR/Foto: Diana Sosoaca/Facebook

Senatoarea independenta Diana Sosoaca a declarat luni, in plenul reunit al Parlamentului, unde au loc dezbaterile pentru bugetul pe 2021 ca au fost spuse numai "non-sensuri" cu privire la bugetul de stat pentru anul acesta si le-a cerut guvernantilor sa opreasca starea de alerta instituita in Romania in contextul pandemiei de COVID-19.

"Aud aici numai non-sensuri cu privire la un buget de care cred ca habar nu aveti. Opriti odata starea de alerta, cum a facut Cehia. Dar cum sa mai faceti achizitii fara licitatii?!", a sustinut Sosoaca, la dezbaterile generale din plenul Legislativului.

Senatoarea a criticat bugetul de stat pe 2021, deoarece nu prevede si marirea alocatiilor pentru copii - amendament cerut insistent de PSD.

"In ceea ce priveste acest buget, ma gandeam, de ce nu luati de la televiziunile particulare pe care le-ati platit cu 70 de milioane de euro pe timp de pandemie, sa le dati la copii, la alocatiile pentru copii", a spus Sosoaca.

La finalul aceste scurte interventii, Sosoaca l-a anuntat public pe presedintele PSD Marcel Ciolacu ca este asteptat "cu drag" la o manifestatie din 7 martie, avertizandu-l, totusi, ca manifestantii nu vor purta masca.

"Domnule Ciolacu, va astept cu mare drag la manifestatia din 7 martie, numai ca vedeti ca noi nu purtam masca. Va multumesc foarte mult", a mai spus aceasta.

A fost totusi si un moment ce a starnit rasetele celor din parlament, si anume atunci cand a incercat un atac la adresa lui Orban. Presedintele de sedinta, Ludovic Orban, i-a atras atentia ca are doar 1 minut la dispozitie, pentru a vorbi in plen.

"Multumesc, domnule Orban, nu stiam ca stiti sa numarati pana la 1 minut." - a spus Sosoaca, provocand rasetele parlamentarilor din opozitie, PSD si AUR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)