Seful DIICOT a laudat presa ca a gasit imagini cu criminalul din Caracal inaintea procurorilor. Replica taioasa a unei jurnaliste (Video)

Autor: Alexandra Sandru

Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 17:59

21676 citiri

Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Seful DIICOT Felix Banila s-a incurcat miercuri, intr-o conferinta de presa, in momentul in care a fost intrebat de jurnalisti despre inregistrarile de pe o camera de supraveghere, in care apare Gheorghe Dinca joi dimineata, in aceeasi perioada in care Alexandra suna la 112 pentru a cere ajutorul.

Imaginile au fost prezentate marti de Digi24 si Dinca e vazut in timp ce intra intr-o farmacie, asa cum le spusese si Alexandra celor de la 112, ca barbatul s-a dus sa cumpere o alifie sa ii trateze ranile. El si-a lasat masina acolo si a mers pe jos spre casa, drum care a durat in jur de 2 ore.

Cateva ore mai tarziu, in imaginile suprinse de camerele de supraveghere apare si un autoturism albastru din care coboara suspectul, care a rugat se pare un vecin sa il aduca sa isi recupereze masina. Acest moment se intampla in jurul orei 13:00 iar Dinca e vazut si aruncand o punga peste un gard. Amintim ca ultimul apel al Alexandrei la 112 a fost facut la 11:12:36 si s-a incheiat cu politistul care ii spunea sa lase linia libera.

AICI puteti vedea imaginile de pe camera de supraveghere

In conferinta de miercuri, Banila a fost intrebat despre aceste imagini. Intai, seful DIICOT a fost intrebat daca anchetatorii au stabilit ce a facut Dinca dupa ora la care se presupune ca ar fi comis crima.

"Se pare ca nu a mai parasit domiciliul deloc dupa ora 12:00", spune sigur pe el seful DIICOT, insa jurnalistii il atentioneaza ca e vazut pe camerele de supraveghere dupa ora 12.

"Aproximativ ora 12.... A plecat sa ia ceva de mancare si dupa pranz nu a mai parasit domiciliul", se corecteaza Banila, adaugand si ca soferul masinii din care coboara Dinca a fost audiat, dar ca nu poate da alte detalii decat ca intre cei doi barbati exista o relatie de prietenie.

Spre finalul conferintei, Banila este intrebat din nou de aceste inregistrari, jurnalistii dorind sa afle daca procurorii au identificat ce a aruncat suspectul peste gard.

Redam integral schimbul de replici:

Jurnalist: Au mers procurorii sa caute acele obiecte pe care Gheorghe Dinca este filmat aruncandu-le peste gard?

Felix Banila: Da.

Jurnalist: Si ce au gasit in punga?

Felix Banila: Au fost gasite elemente... accesorii ale uneia dintre victime.

Jurnalist: Imaginile de pe camerele de supraveghere au fost....

Felix Banila (nu asteapta finalul intrebarii): Au fost ridicate toate imaginile.

Jurnalist: Cand? Inainte sau dupa ce au aparut la televizor? Va spun de ce: domnul de unde am luat ieri imaginile ne-a spus public ca nimeni nu l-a cautat.

Felix Banila: Care domn?

Jurnalist: Domnul care are camera de supraveghere ale carei imagini au aparut in presa.

Felix Banila: Va dati seama ca daca dvs ati ajuns intr-o locatie inaintea noastra, sunteti de felicitat.

Jurnalist: Sau dumneavoastra de criticat.

(Rasete din sala, Banila lasa capul in jos si ridica din umeri)

Jurnalist: Aveti ce sa va reprosati cu privire la modul in care au actionat subalternii dvs?

Felix Banila: Nu cred ca suntem la momentul unei evaluari critice. Desigur ca ne vom face o analiza. Mai aveti si alte intrebari?

Jurnalist: Nu.

Felix Banila: Ati obosit?

Jurnalist: Nu, dvs?

Felix Banila: (Ofteaza) Nu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (18)