Mark Zuckerberg a fost convocat in Parlamentul britanic, dupa scandalul furtului de date Facebook

Marti, 20 Martie 2018, ora 17:10

10139 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Camera Comunelor l-a convocat, marti, pe Mark Zuckerberg, directorul general al platformei de socializare online Facebook, pentru a fi audiat in ancheta privind activitatile companiei de analize politice implicata in campania electorala a presedintelui SUA Donald Trump si in cea pro-Brexit.

Damian Collins, un membru al Camerei Comunelor, i-a trimis marti o scrisoare oficiala lui Mark Zuckerberg prin care il invita sa fie audiat de Comisia pentru Activitati Digitale, Cultura, Media si Sport.

"Comisia parlamentara a formulat in mod repetat solicitari adresate Facebook privind modul in care diverse companii obtin si utilizeaza datele din conturile retelei de socializare online; principala intrebare este daca au fost folosite date fara acceptul utilizatorilor. Raspunsurile oficiale au subestimat in mod consistent acest risc, iar comisia parlamentara a fost indusa in eroare", se arata in scrisoarea adresata directorului general al Facebook.

"Pentru acesti oameni, regulile nu conteaza. Pentru ei, este vorba de un razboi si totul este corect. Vor sa poarte un razboi cultural in Statele Unite ale Americii. Firma Cambridge Analytica trebuia sa furnizeze arsenalul pentru acest razboi cultural", a explicat, pentru NYT, Christopher Wylie.

Compania Facebook a anuntat ca a decis suspendarea conturilor firmei Cambridge Analytica, al lui Christopher Wylie si Aleksandr Kogan, un profesor ruso-american.

"Este vorba despre o inselatorie. Vom lua toate masurile necesare pentru stergerea datelor sustrase, vom initia actiuni judiciare contra autorilor activitatilor ilegale", a declarat Paul Grewal, vicepresedintele Facebook.

Firma Cambridge Analytica este investigata in Marea Britanie de Parlament si de autoritatile de reglementare sub acuzatia unor activitati ilegale in campania privind referendumul pe tema apartenentei tarii la Uniunea Europeana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (3)