NATO, paradă de forță în Mediterană. Impresionantul portavion american trimis la nord de oraşul Benghazi VIDEO

Autor: Teodor Serban

Marti, 24 Mai 2022, ora 17:35

5327 citiri

Portavionul USS Harry S. Truman FOTO: Hepta.com

NATO face, în această săptămână, o demonstraţie de forţă în estul Mării Mediterane care se vrea un mesaj clar adresat Rusiei. Piesa principala este portavionul USS Harry S. Truman.

Neptune Shield este al treilea dintr-o serie de exerciții între Statele Unite și aliații NATO. SUA au participat anterior la Neptune Challenge în octombrie 2021 și la Neptune Strike din ianuarie până în februarie 2022, potrivit news.usni.org.

„Această activitate mărește ritmul, flexibilitatea de comandă și control al forțelor navale și amfibie ale SUA între Flota a șasea, Grupul de atac de transport Harry S. Truman, care operează în Marea Mediterană, grupul pregătit pentru amfibii USS Kearsarge care operează în Marea Baltică, împreună cu cea de-a 22-a Unitate Expediționară Marină îmbarcată”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Harry S. Truman CSG operează în și în jurul Mediteranei din ianuarie, când a intrat pentru prima dată sub comanda NATO ca parte a atacului Neptune. Este a doua oară de la Războiul Rece când un portavion american este plasat sub controlul NATO.

”Vreau să fim cât mai pregătiţi posibil”, subliniază amiralul Curt Renshaw.

”Ne uităm la capacităţile ruse şi ne uităm şi la ale noastre, iar noi ne antrenăm pentru a contracara ceea ce ar putea să facă (ruşii) şi pentru a ne apăra, astfel, atât pe noi, cât şi partanerii şi aliaţii noştri”, declară el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (5)