WSJ: Moldova, tara curajoasa care-i tine piept Rusiei

Marti, 24 Februarie 2015, ora 19:32

4955 citiri

Foto: Shok

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, tinde sa devina o problema pentru Vladimir Putin, observa presa internationala.

Vazut ca un om de afaceri cu optiuni pro-occidentale, Gaburici poate reprezenta o provocare pentru intentia Rusiei de a redobandi controlul asupra fostelor republici sovietice din Europa de rasarit.

In ciuda unor relatii economice intense cu Rusia, partidele pro-europene din R. Moldova au inregistrat o ascensiune constanta in ultimii ani, iar desemnarea lui Chiril Gaburici in functia de prim-ministru poate reprezenta un factor decisiv pentru stabilirea viitoarei traiectorii a tarii, scrie Wall Street Journal.

Republica Moldova, calul de bataie al Kremlinului

Una dintre cele mai sarace tari ale Europei, R. Moldova, a fost si victima constanta a agresiunilor Kremlinului, inca de la declararea independentei, in 1990.

Primul conflict inregistrat dupa caderea blocului sovietic a fost cel din Transnistria, regiune de peste Nistru la care... citeste mai departe despre "WSJ: Moldova, tara curajoasa care-i tine piept Rusiei" pe Business24.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)