Un deputat francez vrea alipirea la Franta a Valoniei si Bruxelles-ului

Autor: Teodor Burnar

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 21:06

2038 citiri

Foto: arthistoryclub.com

Parlamentarul Jacques Myard a vorbit despre alipirea la Franta a regiunilor francofone ale Belgiei, provincia Valonia si Bruxelles, dupa victoria separatistilor belgieni in alegerile de duminica.

Deputatul a dezgropat tema atasarii Baloniei si Bruxelles-ului la Franta dupa triumful istoric al separatistilor flamanzi in alegerile legislative din Belgia, scrie Le Soir.

"Decenii la rand, Europa a practicat fata de Belgia politica strutului, ignorand sistematic divizarea ei. Votul de duminica a pus la zid statele europene si in special Franta. Chestiunea alipirii Valoniei si Bruxelles-ului se pune fie ca vrem, fie ca nu vrem. Noi francezii trebuie sa elaboram o politica responsabila, pentru ca Belgia, o constructie statala artificiala nascuta la 1830, este astazi depasita", se arata intr-un comunicat semnat de Myard.

Un sondaj recent publicat de cotidianul France-Soir indica faptul ca 66% dintre francezi ar agrea alipirea Valoniei la Franta, in cazul unei rupturi intre flamanzi si francofoni in Belgia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)