Reuniune de urgenta la Elysee, dupa violentele din Paris UPDATE Intalnirea s-a terminat, Macron nu face declaratii

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 16:35

6438 citiri

foto: captura video

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a convocat, duminica dimineata, o reuniune de urgenta la Elysee, la care au fost prezenti premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, si "serviciile competente", pentru a gasi o solutie, dupa violentele extreme din ultimele zile de la protestele "vestelor galbene", care sambata seara au dus la devastarea centrului Parisului si arestarea a peste o suta de persoane. Reuniunea a avut loc dupa ce presedintele francez a sosit de la summit-ul G20 din Argentina, transmite AFP.

Reuniunea exceptionala s-a incheiat, iar presedintele Emmanuel Macron nu va face nicio declaratie publica deocamdata, a transmis Palatul Elysee, citat de Le Figaro.

Amploarea violentelor a determinat anularea vizitei premierului Edouard in Polonia, unde urma sa participe la un summit pe tema schimbarilor climatice.

"Vinovatii de aceste violente nu vor o schimbare, nu vor nicio imbunatatire, ei vor haos. Acestia vor fi identificati si vor raspunde pentru actele lor in justitie", a sustine presedintele Macron, in timp ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, a vorbit despre posibilitatea instaurarii starii de urgenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (23)